Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parabool

Kunnen jullie me helpen om y1 te vinden?
Bepaal de vergelijking van de raaklijn t in het punt Q aan de parabool p met:
Q(3,…) en p:y2=6x met deze formule:
y1·y=k(x+x1)
Ik weet dat k=3, dat heb ik berekend.
Hoe vind ik de ontbrekende waarde van de coördinaat?

toie
3de graad ASO - donderdag 23 januari 2014

Antwoord

Als y2=6x en x=3 dan is y2=18, dus y=$-\sqrt{18}$ of y=$\sqrt{18}$.

q72111img1.gif

WvR
vrijdag 24 januari 2014

©2001-2024 WisFaq