\require{AMSmath} Wiskunde en economie In januari zet men € 5000 euro op de bank en in juni heeft hij €5234. Wat is het interestpercentage? Wiskunde en economie ashley Overige TSO-BSO - donderdag 23 januari 2014 Antwoord Ik ga uit van 1 januari tot 1 juni. Neem eens aan dat de groeifactor per maand gelijk is aan g. Er geldt:$5000 \cdot g^5 = 5234$Daarmee kan je $g$ berekenen.$\begin{array}{l} 5000 \cdot g^5 = 5234 \\ g^5 = \frac{{5234}}{{5000}} = {\rm{1}}{\rm{,0468}} \\ {\rm{g = }}\left( {{\rm{1}}{\rm{,0468}}} \right)^{\frac{1}{5}} \approx {\rm{1}}{\rm{,0092}} \\ \end{array}$De groeifactor per maand is 1,0092, dus het rentepercentage per maand is 0,92%. WvR donderdag 23 januari 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In januari zet men € 5000 euro op de bank en in juni heeft hij €5234. Wat is het interestpercentage? Wiskunde en economie ashley Overige TSO-BSO - donderdag 23 januari 2014
ashley Overige TSO-BSO - donderdag 23 januari 2014
Ik ga uit van 1 januari tot 1 juni. Neem eens aan dat de groeifactor per maand gelijk is aan g. Er geldt:$5000 \cdot g^5 = 5234$Daarmee kan je $g$ berekenen.$\begin{array}{l} 5000 \cdot g^5 = 5234 \\ g^5 = \frac{{5234}}{{5000}} = {\rm{1}}{\rm{,0468}} \\ {\rm{g = }}\left( {{\rm{1}}{\rm{,0468}}} \right)^{\frac{1}{5}} \approx {\rm{1}}{\rm{,0092}} \\ \end{array}$De groeifactor per maand is 1,0092, dus het rentepercentage per maand is 0,92%. WvR donderdag 23 januari 2014
WvR donderdag 23 januari 2014
©2001-2024 WisFaq