\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 50631 Re: Oppervlakte regelmatige vijfhoek De oppervlakte van elk regelmatige veelhoek is de omtrek maal de helft van de loodlijn naar het zwaartepunt. Dit komt overeen met de berekening van de berekening van een cirkel $\pi$·d·1/4d Jac Kn Iets anders - woensdag 22 januari 2014 Antwoord Dat is leuk om te weten.$Opp = n \cdot k \cdot \frac{1}{2}h$?Ik kan 's kijken of het overeenkomt met de formule op Oppervlakte regelmatige n-hoek:$\begin{array}{l} Opp = n \cdot k \cdot \frac{1}{2}h \\ Opp = n \cdot 2r \cdot \sin \left( {\frac{\beta }{2}} \right) \cdot \frac{1}{2}r\cos \left( {\frac{\beta }{2}} \right) \\ Opp = n \cdot r^2 \cdot \sin \left( {\frac{\beta }{2}} \right) \cdot \cos \left( {\frac{\beta }{2}} \right) \\ Opp = n \cdot r^2 \cdot \frac{1}{2}\sin \left( \beta \right) \\ Opp = \frac{1}{2}n \cdot r^2 \cdot \sin \left( {\frac{{360^\circ }}{n}} \right) \\ \end{array}$Klopt als een bus... WvR dinsdag 28 januari 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De oppervlakte van elk regelmatige veelhoek is de omtrek maal de helft van de loodlijn naar het zwaartepunt. Dit komt overeen met de berekening van de berekening van een cirkel $\pi$·d·1/4d Jac Kn Iets anders - woensdag 22 januari 2014
Jac Kn Iets anders - woensdag 22 januari 2014
Dat is leuk om te weten.$Opp = n \cdot k \cdot \frac{1}{2}h$?Ik kan 's kijken of het overeenkomt met de formule op Oppervlakte regelmatige n-hoek:$\begin{array}{l} Opp = n \cdot k \cdot \frac{1}{2}h \\ Opp = n \cdot 2r \cdot \sin \left( {\frac{\beta }{2}} \right) \cdot \frac{1}{2}r\cos \left( {\frac{\beta }{2}} \right) \\ Opp = n \cdot r^2 \cdot \sin \left( {\frac{\beta }{2}} \right) \cdot \cos \left( {\frac{\beta }{2}} \right) \\ Opp = n \cdot r^2 \cdot \frac{1}{2}\sin \left( \beta \right) \\ Opp = \frac{1}{2}n \cdot r^2 \cdot \sin \left( {\frac{{360^\circ }}{n}} \right) \\ \end{array}$Klopt als een bus... WvR dinsdag 28 januari 2014
WvR dinsdag 28 januari 2014
©2001-2024 WisFaq