\require{AMSmath} Aantal mogelijke groepen Hoeveel groepen G=({a,b,c,d},*) bestaan er zodat a het eenheidselement is en bovendien ook geldt dat a=b*bCayley-tabel:* a b c da a b c db b a . .c c . . .d d . . .(punten dienen nog ingevuld te worden)Ik weet enkel dat b het invers element is, aangezien dat a=b*b, maar voor de rest zit ik vast... Alvast bedankt! Dries Student universiteit België - maandag 20 januari 2014 Antwoord Mogelijkheid 1: er is een element van orde 4.Mogelijkheid 2: er is geen element van orde 4 (in dat geval hebben b, c en d allemaal orde 2). kphart maandag 20 januari 2014 Re: Aantal mogelijke groepen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoeveel groepen G=({a,b,c,d},*) bestaan er zodat a het eenheidselement is en bovendien ook geldt dat a=b*bCayley-tabel:* a b c da a b c db b a . .c c . . .d d . . .(punten dienen nog ingevuld te worden)Ik weet enkel dat b het invers element is, aangezien dat a=b*b, maar voor de rest zit ik vast... Alvast bedankt! Dries Student universiteit België - maandag 20 januari 2014
* a b c da a b c db b a . .c c . . .d d . . .
Dries Student universiteit België - maandag 20 januari 2014
Mogelijkheid 1: er is een element van orde 4.Mogelijkheid 2: er is geen element van orde 4 (in dat geval hebben b, c en d allemaal orde 2). kphart maandag 20 januari 2014
kphart maandag 20 januari 2014
©2001-2024 WisFaq