Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 72068 

Re: Re: Driehoek met cirkels erin

Hallo,

Nu snap ik hoe ik te werk moet alleen snap ik niet hoe u hebt beredeneerd bij de schuine zijde. Ik snap wel dat het +x moet zijn, maar betekent dat dus dat de overstaande en de schuine zijde gelijk zijn?

Atena
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 19 januari 2014

Antwoord

Hallo Atena,

In het rode driehoekje geldt:

cos(30°) = horizontale zijde/schuine zijde

dus:

1/2√3 = r/(r+x)

r+x = 2r/√3

x = 2r/√3 - r

Lukt het nu om x uit te rekenen?

GHvD
zondag 19 januari 2014

©2001-2025 WisFaq