Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide

Hallo!
Ik moet de afgeleide berekenen van de volgende veelterm, maar omdat het een vierde macht is weet ik niet of ik het moet splitsen of uitrekenen. Moest iemand mij kunnen helpen, zou ik het hard apprecieren :)
d/dx ((2x3+x2-4)4)

Maria
3de graad ASO - zondag 19 januari 2014

Antwoord

Splitsen? Eh... Ik denk dat het handig is om de kettingregel te gebruiken.

$
\frac{d}{{dx}}\left( {\left( {2x^3 + x^2 - 4} \right)^4 } \right) = 4\left( {2x^3 + x^3 - 4} \right)^3 \cdot \left( {6x^2 + 2x} \right)
$

Misschien nog zo?

$
\frac{d}{{dx}}\left( {\left( {2x^3 + x^2 - 4} \right)^4 } \right) = 8x\left( {3x + 1} \right)\left( {2x^3 + x^3 - 4} \right)^3
$

Helpt dat?

WvR
zondag 19 januari 2014

©2001-2024 WisFaq