\require{AMSmath} Differentiëren hallo,Kunt u mij ajb helpen, ik heb 45 min om een opdracht af te maken. ik zit al heel veel dagen vast.namelijk met het differntieren van een integraal.x2 boven 1 onder $\int{}$ t3 log2(t+12) ik moet deze integraal differentieren brite Student universiteit - vrijdag 17 januari 2014 Antwoord Beste eerst 2 dingen.- bedenkt de kettingregel- de afgeleide van de primitieve is weer het origineel.$\begin{array}{l} f(g(x))' = f'(g(x)).g'(x) \\ \int\limits_a^{g(x)} {f(t)dt = _a^{g(x)} \left[ {F(t)} \right] = F(g(x)) - F(a)} \\ (F(g(x)) - F(a))' = F'(g(x)).g(x)' = f(g(x).g(x)' \\ \int\limits_1^{x^{2} } {t^3 \frac{{LN(t + 12)}}{{LN(2)}}dt = _1^{x^{2} } \left[ {F(t)} \right] = F(x^2 ) - F(1)} \\ (F(x^2 ) - F(1)) = F'{(x^{2} ).x^{2}}' - 0 = f(x^2 ).2x = 2x^7 \frac{{LN(x^2 + 12)}}{{LN(2)}} \\ \\ \end{array}$Je hebt nog 45 minuten ( ik hoop dat ik binnen de tijd ben) en je zit al heel veel dagen vast ( Eerder naar wisfaq gaan )mvg DvL DvL vrijdag 17 januari 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo,Kunt u mij ajb helpen, ik heb 45 min om een opdracht af te maken. ik zit al heel veel dagen vast.namelijk met het differntieren van een integraal.x2 boven 1 onder $\int{}$ t3 log2(t+12) ik moet deze integraal differentieren brite Student universiteit - vrijdag 17 januari 2014
brite Student universiteit - vrijdag 17 januari 2014
Beste eerst 2 dingen.- bedenkt de kettingregel- de afgeleide van de primitieve is weer het origineel.$\begin{array}{l} f(g(x))' = f'(g(x)).g'(x) \\ \int\limits_a^{g(x)} {f(t)dt = _a^{g(x)} \left[ {F(t)} \right] = F(g(x)) - F(a)} \\ (F(g(x)) - F(a))' = F'(g(x)).g(x)' = f(g(x).g(x)' \\ \int\limits_1^{x^{2} } {t^3 \frac{{LN(t + 12)}}{{LN(2)}}dt = _1^{x^{2} } \left[ {F(t)} \right] = F(x^2 ) - F(1)} \\ (F(x^2 ) - F(1)) = F'{(x^{2} ).x^{2}}' - 0 = f(x^2 ).2x = 2x^7 \frac{{LN(x^2 + 12)}}{{LN(2)}} \\ \\ \end{array}$Je hebt nog 45 minuten ( ik hoop dat ik binnen de tijd ben) en je zit al heel veel dagen vast ( Eerder naar wisfaq gaan )mvg DvL DvL vrijdag 17 januari 2014
DvL vrijdag 17 januari 2014
©2001-2024 WisFaq