\require{AMSmath} Wortel differentieren Differentieer: f(x): √x·(x+2)wat ik heb is het volgendef'(x)= √x·1 + 1/2x^-1/2 ·(x+2). Dit lukt nog wel,maar met de uitwerking heb ik moeite.√x . 1 = lijkt mij √x maar in mijn boek staat 1/√xHet tweede deel moet zijn 3√x/2. Ik heb....1/2x-1/2 . x = 1/2x-1/2 . x1 = 1/2x1/21/2x-1/2 . 2 = x-1/2 + ------------- 1/2x1/2 + x-1/2 = weet ik niet. Kom hier niet uit.Kan iemand mij de juiste uitwerking laten zien? edward Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 16 januari 2014 Antwoord Beste Edward,Je doet het in eerste instantie al goed hoor.Ik weet niet wat het eind antwoord in je boek is, maar het gaat als volgt.$\begin{array}{l} f = g.h \\ f' = g'.h + h'.g \\ f(x) = \sqrt x .(x + 2) \\ g(x) = \sqrt x \to g'(x) = \frac{1}{{2\sqrt x }} \\ h(x) = (x + 2) \to h'(x) = 1 \\ f'(x) = \frac{{x + 2}}{{2\sqrt x }} + \sqrt x = \frac{{3x + 2}}{{2\sqrt x }} \\ \end{array}$mvg DvL DvL donderdag 16 januari 2014 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Differentieer: f(x): √x·(x+2)wat ik heb is het volgendef'(x)= √x·1 + 1/2x^-1/2 ·(x+2). Dit lukt nog wel,maar met de uitwerking heb ik moeite.√x . 1 = lijkt mij √x maar in mijn boek staat 1/√xHet tweede deel moet zijn 3√x/2. Ik heb....1/2x-1/2 . x = 1/2x-1/2 . x1 = 1/2x1/21/2x-1/2 . 2 = x-1/2 + ------------- 1/2x1/2 + x-1/2 = weet ik niet. Kom hier niet uit.Kan iemand mij de juiste uitwerking laten zien? edward Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 16 januari 2014
edward Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 16 januari 2014
Beste Edward,Je doet het in eerste instantie al goed hoor.Ik weet niet wat het eind antwoord in je boek is, maar het gaat als volgt.$\begin{array}{l} f = g.h \\ f' = g'.h + h'.g \\ f(x) = \sqrt x .(x + 2) \\ g(x) = \sqrt x \to g'(x) = \frac{1}{{2\sqrt x }} \\ h(x) = (x + 2) \to h'(x) = 1 \\ f'(x) = \frac{{x + 2}}{{2\sqrt x }} + \sqrt x = \frac{{3x + 2}}{{2\sqrt x }} \\ \end{array}$mvg DvL DvL donderdag 16 januari 2014
DvL donderdag 16 januari 2014
©2001-2025 WisFaq