Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een parabool spiegelen in een lijn

Hoe spiegel je een parabool met de formule y=0,5(x-4)2+3 in een verticale lijn door het punt (5,0)?

Marisa
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 16 januari 2014

Antwoord

De symmetrie-as van de gegeven parabool is de lijn x=4.
Na spiegeling in de lijn met vergelijking x=5 wordt de symmetrie-as dus x=6 (het gemiddelde van 4 en 6 is juist 5).
Dus de vergelijking wordt dan y=0,5(x-6)2+3.

hk
donderdag 16 januari 2014

©2001-2024 WisFaq