Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten bepalen van f en g

Ik heb problemen met de volgende vergelijking

Bepaal de snijpunten van:
f(x)=4x/(x2+10) en g(x)=x2-2

Ik loop vast bij:
x4+8x2-4x-20=0

Nu staat er wel bepaal mischien kan dit niet algebraïsch en moet dit met de rekenmachine?

mo
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 16 januari 2014

Antwoord

In het algemeen kan je een 4e-machtsfunctie niet algebraïsch oplossen. Er wordt inderdaad geen exacte oplossing gevraagd, dus ik denk dat het de bedoeling is om dit grafisch-numeriek op te lossen.

GHvD
donderdag 16 januari 2014

©2001-2024 WisFaq