Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 72009 

Re: Bepalen hoek in ruimtefiguur

In alle geval dank je.
Wil nog eventjes kijken of mijn antwoord correct is.
Ik bereken lengte AB = 9
In TAB is B1= 53°7'48"
In TBC is B2= 94°56'24"
Dus B = 148°4'12"
In ABC lengte AC = 6,46
en vervolgens is hoek A = 26°12'34"?

Dina
3de graad ASO - woensdag 15 januari 2014

Antwoord

q72017img1.gif

AB=9 en AC=16. Je weet 3 zijden van driehoek ABC. Met de cosinusregel kan je dan hoek A uitrekenen. Ik kom uit op ongeveer 48°.

WvR
woensdag 15 januari 2014

©2001-2024 WisFaq