Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Absolute modulus

Goededag,
Zoek de absolute modulus van een logaritmenstelsel met grondtal 'a' als je weet die modulus gelijk is aan de richtingscoëfficiënt van de raaklijn in het punt (1,0) aan de grafiek van f(x)= log(x)/log(a)
Graag wat uitleg aub

Rik Le
Iets anders - dinsdag 14 januari 2014

Antwoord

Hoi Rik,

Ik weet niet of je het volgende precies bedoelde, maar de helling in het punt (1,0) vind u als volgt:

$
\begin{array}{l}
f(x) = ^a \log (x) = \frac{{LN(x)}}{{LN(a)}} \\
f'(x) = \frac{1}{{xLN(a)}} \\
f'(1) = \frac{1}{{LN(a)}} \\
\end{array}
$

mvg DvL

DvL
dinsdag 14 januari 2014

©2001-2024 WisFaq