Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinaasappels

Een persoon X koopt graag sinaasappels. Eén net bevat 10 sinaasappels. De kans op een rotte sinaasappel is 0,1. Persoon X koopt drie netten. Wat is de kans dat Persoon X minstens 7 of meer rotte sinaasappels heeft gepakt?
Ik kwam hier niet uit.

Robert
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 januari 2014

Antwoord

Dit lijkt me een voorbeeld van de binomiale verdeling.

X~binominaal verdeeld met p=0,1 en n=30
Gevraagd: P(X$\ge$7)

Uitwerking:
P(X$\ge$7)=1-P(X$\le$6)
P(X$\ge$7)$\approx$0,0258

WvR
maandag 13 januari 2014

 Re: Sinaasappels 

©2001-2025 WisFaq