\require{AMSmath} Eenvoudige tweedegraadsvergelijkingen Bij de formule: 5(3x-6)2=0is de volgende stap: 3x-6=0Wat is er gebeurd met die 5 en die kwadraat?Eenvoudige tweedegraadsvergelijkingen Ilse d Iets anders - maandag 13 januari 2014 Antwoord Er staat iets als 5·...2=0. Dat kan alleen maar kloppen als op de puntjes een nul staat. Er staat 3x-6, dus moet 3x-6 wel gelijk aan nul zijn.Zie ook Wat is de bordjesmethode? WvR maandag 13 januari 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bij de formule: 5(3x-6)2=0is de volgende stap: 3x-6=0Wat is er gebeurd met die 5 en die kwadraat?Eenvoudige tweedegraadsvergelijkingen Ilse d Iets anders - maandag 13 januari 2014
Eenvoudige tweedegraadsvergelijkingen
Ilse d Iets anders - maandag 13 januari 2014
Er staat iets als 5·...2=0. Dat kan alleen maar kloppen als op de puntjes een nul staat. Er staat 3x-6, dus moet 3x-6 wel gelijk aan nul zijn.Zie ook Wat is de bordjesmethode? WvR maandag 13 januari 2014
WvR maandag 13 januari 2014
©2001-2024 WisFaq