Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 71934 

Re: Reeks die voldoet aan differentiaalvergelijking

Bedankt ben uit de vraag gekomen. Met de differentiaalvergelijking g''(x)+x2·g(x) kan daarvoor ook één sommatie worden gevonden? Ik zit er nu mee dat de x'en niet dezelfde machten hebben. Hoe moet ik bij deze differentiaalvergelijking de recurrente betrekking vinden?

Kim
Student universiteit - donderdag 9 januari 2014

Antwoord

Schrijf nu $x^2g(x)=\sum_{k=2}^\infty a_{k-2}x^k$; bij invullen moet je de eerste twee termen van $g''(x)$ even apart zetten:
$$
g''(x)+x^2g(x)=2a_2+6a_3x+\sum_{k=2}^\infty\bigl((k+2)(k+1)a_{k+2} + a_{k-2}\bigr)x^k
$$

kphart
vrijdag 10 januari 2014

 Re: Re: Reeks die voldoet aan differentiaalvergelijking 

©2001-2024 WisFaq