\require{AMSmath} Differentiëren Differentiëren met e-machten mbv kettingregel.Bepaal de afgeleide van: e-4t3Ik heb het volgende gedaan:u3 met u=-4t, daaruit kwam: -12·16t2 maar ik weet niet wat ik met de 'e' moet doen.Alvast bedanktDifferentiëren Thomas Student hbo - donderdag 9 januari 2014 Antwoord Met $u=-4t^{3}$ kun je $\frac{dy}{dt}$ schrijven als $\frac{dy}{du}\cdot\frac{du}{dt}$. Dat wordt dan:$\begin{array}{l} \frac{{dy}}{{dt}} = \frac{{dy}}{{du}} \cdot \frac{{du}}{{dt}} = \frac{{d\left( {e^u} \right)}}{{du}} \cdot \frac{{d( - 4t^{3} )}}{{dt}} = \\ e^u \cdot - 12t^{2} = - 12t^{2} \cdot e^{ - 4t^{3} } \\ \end{array}$De afgeleide is $ - 12t^2 \cdot e^{ - 4t^3 }$Onthouden dat de afgeleide van y=ex gelijk is aan y=ex. Dat is nog 's handig...Zie 7. Exponentiële functies WvR donderdag 9 januari 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Differentiëren met e-machten mbv kettingregel.Bepaal de afgeleide van: e-4t3Ik heb het volgende gedaan:u3 met u=-4t, daaruit kwam: -12·16t2 maar ik weet niet wat ik met de 'e' moet doen.Alvast bedanktDifferentiëren Thomas Student hbo - donderdag 9 januari 2014
Differentiëren
Thomas Student hbo - donderdag 9 januari 2014
Met $u=-4t^{3}$ kun je $\frac{dy}{dt}$ schrijven als $\frac{dy}{du}\cdot\frac{du}{dt}$. Dat wordt dan:$\begin{array}{l} \frac{{dy}}{{dt}} = \frac{{dy}}{{du}} \cdot \frac{{du}}{{dt}} = \frac{{d\left( {e^u} \right)}}{{du}} \cdot \frac{{d( - 4t^{3} )}}{{dt}} = \\ e^u \cdot - 12t^{2} = - 12t^{2} \cdot e^{ - 4t^{3} } \\ \end{array}$De afgeleide is $ - 12t^2 \cdot e^{ - 4t^3 }$Onthouden dat de afgeleide van y=ex gelijk is aan y=ex. Dat is nog 's handig...Zie 7. Exponentiële functies WvR donderdag 9 januari 2014
WvR donderdag 9 januari 2014
©2001-2024 WisFaq