\require{AMSmath} Differentiëren en vereenvoudigen Ik kwam niet verder met de volgende som:Differentieer met behulp van de quotiëntregel:f(x)=(3x+4x3)/(4+5x)Verder dan dit kwam ik niet:f'(x)=((-60x3-48x2+15+12)-(-20x3+15x))/(25x2+40x+16)Hoe vereenvoudig ik dit verder?Alvast bedankt! Thomas Student hbo - donderdag 9 januari 2014 Antwoord Beste Thomas,Gewoon verder uitwerken.$\large\begin{array}{l} (\frac{f}{g})' = \frac{{gf' - g'f}}{{g^2 }} \\ (\frac{{3x + 4x^3 }}{{4 + 5x}})' = \frac{{(4 + 5x).(3 + 12x^2 ) - 5.(3x + 4x^3 )}}{{(4 + 5x)^2 }} = \\ \frac{{12 + 48x^2 + 40x^3 }}{{(4 + 5x)^2 }} \\ \end{array}$mvg DvL DvL donderdag 9 januari 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kwam niet verder met de volgende som:Differentieer met behulp van de quotiëntregel:f(x)=(3x+4x3)/(4+5x)Verder dan dit kwam ik niet:f'(x)=((-60x3-48x2+15+12)-(-20x3+15x))/(25x2+40x+16)Hoe vereenvoudig ik dit verder?Alvast bedankt! Thomas Student hbo - donderdag 9 januari 2014
Thomas Student hbo - donderdag 9 januari 2014
Beste Thomas,Gewoon verder uitwerken.$\large\begin{array}{l} (\frac{f}{g})' = \frac{{gf' - g'f}}{{g^2 }} \\ (\frac{{3x + 4x^3 }}{{4 + 5x}})' = \frac{{(4 + 5x).(3 + 12x^2 ) - 5.(3x + 4x^3 )}}{{(4 + 5x)^2 }} = \\ \frac{{12 + 48x^2 + 40x^3 }}{{(4 + 5x)^2 }} \\ \end{array}$mvg DvL DvL donderdag 9 januari 2014
DvL donderdag 9 januari 2014
©2001-2024 WisFaq