Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

Hoi voor een opgave moet ik aan tonen dat
2log(3)·3log(4)·4log(5)·5log(2) gelijk is aan 1.
Alleen bij het uitwerken vond ik dat heel raar want als je
(log 3/log2)x(log4/log3)x(log5/log4)x(log2/log5) uitwerkt, kom je op niks uit want je kan alles wegstrepen van elkaar omdat het boven en onder de breuk staat en het gaat om vermenigvuldiging. Nou heb ik in de uitwerkingenboek gekeken en zeggen ze ja het is 1 want: (log 2/ log 2)=1, waarom nemen ze log2 en niet log 3 of log 4 of log 5? log 2 kan je net zoals log3,log4 en log5 ook wegstrepen.

Alvast bedankt,

Met vriendelijke groet

Alex.

Alex
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 8 januari 2014

Antwoord

Hoi Alex,

Ik begrijp niet zo goed wat je wel of niet begrijpt.

Maar als deler en noemer hetzelfde zijn, kun je alles welliswaar wegstrepen, maar dan heb je toch 1. b/b=1 c/c=1 d/d=1 kortom altijd 1.
Er blijft altijd 1 over, en niet niets of 0?

Als dit geen antwoord op je vraag is, zou je dan willen specificeren wat je vraag is.

mvg DvL

DvL
woensdag 8 januari 2014

 Re: Logaritmische vergelijking 

©2001-2024 WisFaq