Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritme zonder grondgetal

De vraag is L=10·log(I)+120 met L = 85

Het antwoord is 0,0003 maar ik blijf steken bij log(I) = -3,5

Wat is de correcte berekening? Ook met de grafiek-functie van de GR krijg ik het niet gedaan.

Alvast bedankt!

P
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 8 januari 2014

Antwoord

Het grondtal is 10, dus:
log(I)=-3,5
I=10-3,50,0003

Zie 1. Rekenregels machten en logaritmen

WvR
woensdag 8 januari 2014

©2001-2025 WisFaq