Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontbinding in factoren

Veelterm: x4+2x3-2x-4=0
Na ontbinding blijkt dit te zijn:(x3-2)(x+2)=0.
Hoe 'zie' ik dit?
Veel dank

Jaap v
Ouder - dinsdag 7 januari 2014

Antwoord

Zonder in de eerste twee termen x3 af : x4+2x3 = x3(x+2)
Zonder in de laatste twee termen -2 af : -2x-4 = -2(x+2)
En nu kun je (x+2) afzonderen :
x4+2x3-2x-4 = x3(x+2)-2(x+2) = (x+2)(x3-2)

LL
dinsdag 7 januari 2014

©2001-2024 WisFaq