Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 71868 

Re: Re: Maximum en zadelpunt

Hallo,

Heel erg bedankt voor de uitgebreide uitleg het komt bekend voor..
Alleen ipv 3 coördinaten heb ik 2 coördinaten, dus ik weet niet wat het zadelpunt is.
Ik heb x1=0,30 en dan dit in de functie ingevuld dan y1=0,23
Ik heb x2=4.30 en dan de bijhorende y2=-3,233
Maar hoe vind ik nu het zadelpunt?

Lara R
Student universiteit - maandag 6 januari 2014

Antwoord

Als je in het oorspronkelijke functievoorschrijft $x$ en $y$ invult dan krijg je $f(x,y)$ en dat is de $z$-coördinaat.

WvR
maandag 6 januari 2014

©2001-2024 WisFaq