Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sommatie uitrekenen rekenmachine TI- 83

Hoe reken ik sommaties uit met een grafische rekenmachine (TI- 83) De enkele sommatie gaat nog met wat moeite via: "List- Math- 5:sum en dan List - Ops- 5: seq(" , gevolgd door de formule. Maar, hoe doe ik dit voor een dubbele sommatie?

Sabrin
Student universiteit - zondag 5 januari 2014

Antwoord

Dag Sabrina,
Als je bedoelt: bijvoorbeeld (12)+(12+22)+(12+22+32)+....+(12+22+...+n2), dan kan dat met :
STAT EDIT
L1=seq(x2,x,1,n)
L2=CumSum(L1)
L3=CumSum(L2)

Hoop dat dat is wat je bedoelt.

ldr
woensdag 8 januari 2014

 Re: Sommatie uitrekenen rekenmachine TI- 83 

©2001-2024 WisFaq