Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Transformatie en differentiëren

Bij deze vraag willen ze dat je differentieert vanuit de standaardfunctie. Ik begrijp niet echt goed hoe ze dat doen:

f(x)=5(x-1)4+3

Vraag hoe kun je f maken uit g(x)=x4?

Het gaat met name om deze vraag: Je weet dat g'(1)=4. Leg uit hoe je daarmee f'(2) kunt bepalen. Ik weet niet precies wat ze bedoelen je kan gewoon toch differentiëren en dan f'(2) bepalen.

mo
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 28 december 2013

Antwoord

Bedenk dat, als je de grafiek van g één hokje naar rechts verschuift en daarna drie hokjes omhoog, je de grafiek van f krijgt.
Er verandert niets aan de vorm tijdens het schuiven en dus blijven hellingen onveranderd.
Kijk nu eens wat het punt (1,1) nu doet!

MBL
zaterdag 28 december 2013

 Re: Transformatie en differentiëren 

©2001-2025 WisFaq