Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limiet met een constante

Bereken lim x$\rightarrow$0 (1-x)^(-a/x)

$\rightarrow$ ik heb al geprobeerd door het te schrijven als een macht van e (e^ln((1-x)^(-a/x))) maar dan kom ik in de knoei en wordt het een warboel

Vandev
3de graad ASO - zaterdag 28 december 2013

Antwoord

Beste Hendrik,

Ken je de volgende standaardlimiet?
\[
\mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } (1 + \frac{a}{n})^n = e^a
\] Probeer eens met een handige substitutie tot deze vorm te komen.

mvg DvL

DvL
zaterdag 28 december 2013

 Re: Limiet met een constante 

©2001-2024 WisFaq