Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Periodieke functie

Op een proefexamen vroeg men het volgende: Geef een functie die varieert tussen 8 en -2 volt met frequentie 20 Hertz. Kies zelf een startwaarde naar keuze en maak een schets.
Ik weet met zoiets geen raad natuurlijk. Hopelijk kan iemand mij helpen. Zou het iets met bepaalde integraal te maken hebben?
Vriendelijke groeten

Rik Le
Iets anders - zaterdag 28 december 2013

Antwoord

Dat lijkt me een typisch voorbeeld dan een formule harmonische trilling.

$a=\frac{8+-2}{2}=3$
$b=\frac{8--2}{2}=5$
$T=\frac{1}{f}=\frac{1}{20}$
$c=\frac{2\pi}{T}=40\pi$
$d=0$ (bijvoorbeeld)

$h(t)=3+5\cdot sin(40\pi\cdot t)$

q71766img1.gif

WvR
zaterdag 28 december 2013

©2001-2024 WisFaq