Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 71762 

Re: Rechthoekige bak zonder deksel

Bedankt voor je uitleg.
Met GR geeft 1000/3 + 12X + 1000/X een minimum van h 9.1287.

Geeft 1000/6 . 9.1287 = L= 18.257 (dit komt overeen met het antwoord in mijn boek)
Maar hoe los ik dit algebraïsch op.
Ik zou de functie moeten differentiëren en op nul stellen. Kun je me laten zien hoe je deze functie differentieert?
Bedankt

edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 28 december 2013

Antwoord

Alles kan, maar misschien moet je de 5. Rekenregels voor het differentiëren bestuderen?

In dit geval...

$
\begin{array}{l}
O(h) = \frac{{1000}}{3} + 12h + \frac{{1000}}{h} \\
O(h) = \frac{{1000}}{3} + 12h + 1000h^{ - 1} \\
O'(h) = 12 + - 1 \cdot 1000h^{ - 2} \\
O'(h) = 12 - \frac{{1000}}{{h^2 }} \\
\end{array}
$

Stel nu de afgeleide gelijk aan 0 en bereken h.
Zou dat lukken?

WvR
zaterdag 28 december 2013

©2001-2024 WisFaq