Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stromende vloeistof in een buis

In een buis stroomt vloeistof. In het midden beweegt de vloeistof met de grootste snelheid. De snelheid langs de wand is bijna nul.
Het verband tussen de snelheid van een vloeistof en de afstand tot de as van de buis wordt gegeven door de formule
V (r)=c (R2-r2) waarin:
V de snelheid in cm/s.
R de straal van de buis in cm.
r de afstand van de vloeistof tot het midden van de buis.
De straal van de buis is 12 cm. In het midden van de buis is de snelheid 36 cm/s
Bepaal de constante c
Ik mis volgens mij r
V (r)=c (R2-r2)
36=c (122-?2)

mo
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 26 december 2013

Antwoord

r is de afstand tot het midden van de buis. Hoe groot is deze afstand als je al in het midden van de buis bent?

GHvD
donderdag 26 december 2013

©2001-2024 WisFaq