\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 67569 Re: Geen snijpunten met de x-as Ik zit met het zelfde probleem.a) f(x)=x2+px+1 (is voorgedaan, maar snapte die al).b) f(x)=x2-x+pAlleen met b kom ik niet helemaal uit.Dit is wat ik al weet.f(x)=x2-x+pD= b2-4acD=12-4·1·pD=1-4p $<$ 0Hier loop ik vast.moet je de p delen door 4 om op 1 te komen en 1 ook delen door 4? Lesley Student hbo - woensdag 25 december 2013 Antwoord Hallo Lesley,1-4p $<$ 0links en rechts 4p optellen:1 $<$ 4pLinks en rechts delen door 4:1/4 $<$ pHetzelfde maar iets netter geschreven:p $>$ 1/4OK zo? GHvD donderdag 26 december 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zit met het zelfde probleem.a) f(x)=x2+px+1 (is voorgedaan, maar snapte die al).b) f(x)=x2-x+pAlleen met b kom ik niet helemaal uit.Dit is wat ik al weet.f(x)=x2-x+pD= b2-4acD=12-4·1·pD=1-4p $<$ 0Hier loop ik vast.moet je de p delen door 4 om op 1 te komen en 1 ook delen door 4? Lesley Student hbo - woensdag 25 december 2013
Lesley Student hbo - woensdag 25 december 2013
Hallo Lesley,1-4p $<$ 0links en rechts 4p optellen:1 $<$ 4pLinks en rechts delen door 4:1/4 $<$ pHetzelfde maar iets netter geschreven:p $>$ 1/4OK zo? GHvD donderdag 26 december 2013
GHvD donderdag 26 december 2013
©2001-2024 WisFaq