\require{AMSmath} Homografische functie Goedemorgen,Een functie heeft volgende vorm en gegeven is ook dat er een perforatie plaats vindt op x=1 en een vertikale asymptoot op x=2.Voor de noemer, invullen van x=2 zou ik dan krijgen:4+2b+c=0 en voor de perforatie:1+1+a=1+b+c of a+2=b+c+1 en b+c=1+a$y = \Large\frac{{x^2 + x + a}}{{x^2 + bx + c}}$Groeten Rik Le Iets anders - woensdag 25 december 2013 Antwoord Ik weet niet precies wat je nu eigenlijk wilt vragen, maar vooruit maar...De performatie geeft:x2+x+a=0 en x2+bx+c=0 voor x=1a+2=0$\Rightarrow$a=-21+b+c=0Een verticale asymptoot voor x=2 geeft:x2+bx+c=0 $\Rightarrow$ 4+2b+c=0Oplossen van het stelsel:1+b+c=04+2b+c=0geeft b=-3 en c=2 WvR woensdag 25 december 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Goedemorgen,Een functie heeft volgende vorm en gegeven is ook dat er een perforatie plaats vindt op x=1 en een vertikale asymptoot op x=2.Voor de noemer, invullen van x=2 zou ik dan krijgen:4+2b+c=0 en voor de perforatie:1+1+a=1+b+c of a+2=b+c+1 en b+c=1+a$y = \Large\frac{{x^2 + x + a}}{{x^2 + bx + c}}$Groeten Rik Le Iets anders - woensdag 25 december 2013
Rik Le Iets anders - woensdag 25 december 2013
Ik weet niet precies wat je nu eigenlijk wilt vragen, maar vooruit maar...De performatie geeft:x2+x+a=0 en x2+bx+c=0 voor x=1a+2=0$\Rightarrow$a=-21+b+c=0Een verticale asymptoot voor x=2 geeft:x2+bx+c=0 $\Rightarrow$ 4+2b+c=0Oplossen van het stelsel:1+b+c=04+2b+c=0geeft b=-3 en c=2 WvR woensdag 25 december 2013
WvR woensdag 25 december 2013
©2001-2024 WisFaq