\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 26220 Re: Berekening pijl van een cirkelboog Is het niet makkelijker om de formule aan te vullen met een voorbeeld berekening, zodat de uitkomst als controle kan worden gebruikt?Ik vraag dit omdat ik er geïnteresseerd in ben.Alvast bedankt. Gjk Ouder - dinsdag 24 december 2013 Antwoord Een voorbeeld? Neem d=10 en q=5. Invullen geeft: $ ON = \frac{1}{2} \cdot 10\left( {1 - \cos \left( {\frac{5}{{2\pi \cdot 10}} \cdot 360^o } \right)} \right) \approx 0,612... $ Maak een tekening en dan zou 't moeten kloppen... WvR woensdag 25 december 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Is het niet makkelijker om de formule aan te vullen met een voorbeeld berekening, zodat de uitkomst als controle kan worden gebruikt?Ik vraag dit omdat ik er geïnteresseerd in ben.Alvast bedankt. Gjk Ouder - dinsdag 24 december 2013
Gjk Ouder - dinsdag 24 december 2013
Een voorbeeld? Neem d=10 en q=5. Invullen geeft: $ ON = \frac{1}{2} \cdot 10\left( {1 - \cos \left( {\frac{5}{{2\pi \cdot 10}} \cdot 360^o } \right)} \right) \approx 0,612... $ Maak een tekening en dan zou 't moeten kloppen... WvR woensdag 25 december 2013
WvR woensdag 25 december 2013
©2001-2024 WisFaq