\require{AMSmath} Knijpstelling voor sinx/x=1 Geachte,Kan iemand het bewijs geven voor de knijpstelling:linkerlim sinx/x = 1 ? X$\rightarrow$0Ik weet wel dat ik moet beginnen met x element van $]-\frac{\pi}{2},0[$ en dat tanx $<$x$<$ sinx is. Maar hierna zit ik vast. Hopelijk kunnen jullie me helpen.Met vriendelijke groeten. Elias 3de graad ASO - vrijdag 20 december 2013 Antwoord Beste,Ik denk dat u het volgende bedoelt.$\eqalign{\begin{array}{l} \left[ { - \frac{1}{2}\pi ,0} \right] \\ \tan (x) \le x \le \sin (x) \\ \frac{{\tan (x)}}{{\sin (x)}} \le \frac{x}{{\sin (x)}} \le \frac{{\sin (x)}}{{\sin (x)}} \\ \frac{1}{{\cos (x)}} \le \frac{x}{{\sin (x)}} \le 1 \\ \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{1}{{\cos (x)}} = \frac{1}{{\cos (0)}} = \frac{1}{1} = 1 \\ 1 \le \frac{x}{{\sin (x)}} \le 1 \Rightarrow \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{x}{{\sin (x)}} = 1 \Rightarrow \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\sin (x)}}{x} = 1 \\ \end{array}}$mvg DvL DvL vrijdag 20 december 2013 Re: Knijpstelling voor sinx/x=1 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Geachte,Kan iemand het bewijs geven voor de knijpstelling:linkerlim sinx/x = 1 ? X$\rightarrow$0Ik weet wel dat ik moet beginnen met x element van $]-\frac{\pi}{2},0[$ en dat tanx $<$x$<$ sinx is. Maar hierna zit ik vast. Hopelijk kunnen jullie me helpen.Met vriendelijke groeten. Elias 3de graad ASO - vrijdag 20 december 2013
Elias 3de graad ASO - vrijdag 20 december 2013
Beste,Ik denk dat u het volgende bedoelt.$\eqalign{\begin{array}{l} \left[ { - \frac{1}{2}\pi ,0} \right] \\ \tan (x) \le x \le \sin (x) \\ \frac{{\tan (x)}}{{\sin (x)}} \le \frac{x}{{\sin (x)}} \le \frac{{\sin (x)}}{{\sin (x)}} \\ \frac{1}{{\cos (x)}} \le \frac{x}{{\sin (x)}} \le 1 \\ \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{1}{{\cos (x)}} = \frac{1}{{\cos (0)}} = \frac{1}{1} = 1 \\ 1 \le \frac{x}{{\sin (x)}} \le 1 \Rightarrow \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{x}{{\sin (x)}} = 1 \Rightarrow \mathop {\lim }\limits_{x \to 0} \frac{{\sin (x)}}{x} = 1 \\ \end{array}}$mvg DvL DvL vrijdag 20 december 2013
DvL vrijdag 20 december 2013
©2001-2024 WisFaq