\require{AMSmath} Wortels vermenigvuldigen Kunt u aangeven in stappen hoe de 4e machtswortel van 8 te vermenigvuldigen met 3e machtswortel van 16Kan dit nergens terugvinden helaas en het boek geeft nauwelijks uitleg bij vraagstukken.Met afwachting op uw spoedige reactie verblijven ik, alvast bedankt Johan Student hbo - zondag 15 december 2013 Antwoord Beste Johan,Ik weet niet precies op welk antwoord je wilt uitkomen, maar hieronder een optie.$\begin{array}{l} \sqrt[4]{8}.\sqrt[3]{{16}} = 8^{\frac{1}{4}} .16^{\frac{1}{3}} \\ 8^{\frac{1}{4}} .16^{\frac{1}{3}} = (2^3 )^{\frac{1}{4}} .(2^4 )^{\frac{1}{3}} = 2^{\frac{3}{4}} .2^{^{\frac{4}{3}} } \\ 2^{\frac{3}{4}} .2^{^{\frac{4}{3}} } = 2^{\frac{3}{4} + \frac{4}{3}} = 2^{\frac{{25}}{{12}}} = 4.2^{\frac{1}{{12}}} \\ \end{array}$Voor meer rekenregels kun je eens op Waarom is 4$^{0}$=1? kijken. DvL zondag 15 december 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunt u aangeven in stappen hoe de 4e machtswortel van 8 te vermenigvuldigen met 3e machtswortel van 16Kan dit nergens terugvinden helaas en het boek geeft nauwelijks uitleg bij vraagstukken.Met afwachting op uw spoedige reactie verblijven ik, alvast bedankt Johan Student hbo - zondag 15 december 2013
Johan Student hbo - zondag 15 december 2013
Beste Johan,Ik weet niet precies op welk antwoord je wilt uitkomen, maar hieronder een optie.$\begin{array}{l} \sqrt[4]{8}.\sqrt[3]{{16}} = 8^{\frac{1}{4}} .16^{\frac{1}{3}} \\ 8^{\frac{1}{4}} .16^{\frac{1}{3}} = (2^3 )^{\frac{1}{4}} .(2^4 )^{\frac{1}{3}} = 2^{\frac{3}{4}} .2^{^{\frac{4}{3}} } \\ 2^{\frac{3}{4}} .2^{^{\frac{4}{3}} } = 2^{\frac{3}{4} + \frac{4}{3}} = 2^{\frac{{25}}{{12}}} = 4.2^{\frac{1}{{12}}} \\ \end{array}$Voor meer rekenregels kun je eens op Waarom is 4$^{0}$=1? kijken. DvL zondag 15 december 2013
DvL zondag 15 december 2013
©2001-2024 WisFaq