Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ongelijkheden

(x+1)(2x-7)/(x2-2x-3)$\le$0

Deze ongelijkheid zou als oplossing moeten hebben x$<$3 v x=3$\frac{1}{2}$ en x ongelijk -1.
Ik vind 't vreemd want ik heb 3$<$x$\le$3$\frac{1}{2}$ en x ongelijk -1.
Kan ik me vergist hebben? Of heb ik een slordigheidsfoutje gemaakt want ik heb elke factor het tekenschema onder elkaar gezet en dan van de breuk en dat is precies werk.

mo
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 13 december 2013

Antwoord

Als de opgave is zoals je hem instuurde, dan ben ik het met jou eens.
Stond er misschien $\ge$ achter?
Overigens hoef je niet te vermelden dat x ongelijk -1 moet zijn, want je geeft als oplossing het interval $<$3;3,5] en dan kan -1 dus nooit gekozen worden.

MBL
vrijdag 13 december 2013

 Re: Ongelijkheden 

©2001-2024 WisFaq