\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 33185 Re: Inhoud en oppervlakte formules van een bol bewijzen Volgens mij maakt u een fout bij het berekenen van de oppervlakte formule van de bol..U moet alles maal 2 doen. Om ook de onderkant van de bol mee te nemen en dus uit te komen op 4$\pi$r2... U komt uit op 2$\pi$r2 patric Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 12 december 2013 Antwoord Beste Patrick,In de uitwerking komt toch ook als oppervlakteformule voor de bol 4$\pi$r2 uit?Het gaat immers om een omwentelingslichaam, derhalve krijg je 'automatisch' de 'boven'- en 'onderkant' van de bol.Mocht je iets anders bedoelen, laat het weten. Ook als bepaalde (tussen)stappen in de uitwerking onduidelijk zijn.Groetjes,Davy Davy vrijdag 13 december 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Volgens mij maakt u een fout bij het berekenen van de oppervlakte formule van de bol..U moet alles maal 2 doen. Om ook de onderkant van de bol mee te nemen en dus uit te komen op 4$\pi$r2... U komt uit op 2$\pi$r2 patric Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 12 december 2013
patric Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 12 december 2013
Beste Patrick,In de uitwerking komt toch ook als oppervlakteformule voor de bol 4$\pi$r2 uit?Het gaat immers om een omwentelingslichaam, derhalve krijg je 'automatisch' de 'boven'- en 'onderkant' van de bol.Mocht je iets anders bedoelen, laat het weten. Ook als bepaalde (tussen)stappen in de uitwerking onduidelijk zijn.Groetjes,Davy Davy vrijdag 13 december 2013
Davy vrijdag 13 december 2013
©2001-2024 WisFaq