Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lengte en gewicht

Deze formule is gegeven : TH = L + L + 13 / 2 + 4,5
En TH = L + L -13 / 2 + 4,5

En mijn vraag is : hoe kan de eerste formule geschreven worden als
TH = L + L / 2 + 11 en de laatste formule als TH = L + L / 2 -2

Kelly
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 11 december 2013

Antwoord

Hallo Kelly,

Zou het kunnen dat je formules TH=L+((L+13)/2)+4,5 en TH=L+((L-13)/2)+4,5 moeten zijn? Dan heb je inderdaad dat de eerste formule TH=L+(L/2)+6,5+4,5 is en de tweede TH=L+(L/2)-6,5+4,5.

Groetjes,
Margot

Margot
woensdag 11 december 2013

©2001-2024 WisFaq