Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het kwadraat van een oppervlakte uitrekenen

'Een vierkant met een oppervlakte van 64 vierkante cm. heeft zijden van 8 cm. Het kwadraat van 8 is 64.'

Nu heb ik een som in mijn boek staan, waarin ze gegeven hebben dat de oppervlakte 15 vierkante cm. is. Nu moet ik uitrekenen wat dan de zijden van het vierkant is. Alle zijden zijn gelijk. Hoe moet ik dit uitrekenen? En wat is dan het antwoord?

En nog een vraag: Hoe bereken je de oppervlakte? En hoe bereken je de inhoud? En de omtrek?

Alvast Bedankt, ik hoop op een snelle reactie, omdat ik het morgen al moet inleveren!

Lariss
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 10 december 2013

Antwoord

Beste Larissa,

In je eerste voorbeeld doe je het goed. Bij het tweede voorbeeld doe je precies hetzelfde. Alleen krijg je nu niet een "mooi" getal.

$
\begin{array}{l}
8^2 = 64 \\
\sqrt {64} = 8 \\
\end{array}
$

Zo ook als de oppervlakte 15 is. Dan is een zijde van een vierkant $
\sqrt {15}
$ Eventueel benaderen met je rekenmachine ( 2 decimalen bijvoorbeeld)

Sammengevat bij een vierkant:
zijde x zijde = oppervlakte
4x zijde is omtrek.
wortel oppervlakte = zijde.
inhoud heeft een vierkant niet, maar een kubus wel. Dat is dan zijde x zijde x zijde.

Mvg DvL.

DvL
dinsdag 10 december 2013

©2001-2024 WisFaq