Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe kan je 4 broden over 5 mensen verdelen?

Hoe kan je 4 broden over 5 mensen verdelen in het Egyptische getallenstelsel?

jesper
Leerling bovenbouw vmbo - maandag 9 december 2013

Antwoord

Geef elk van die 5 mensen een half brood. Dan blijven er nog 3 halve broden over. Deel die broden door de helft en geef iedereen een stuk. Je hebt dan een kwart over. Snijd dat kwart in 5 plakken en geef iedereen een plak.

$
\Large\frac{4}{5} = \frac{1}{2} + \frac{1}{4} + \frac{1}{{20}}
$

We noemen dat het 'gulzige algoritme'. Op Egyptische breuken kan je er meer over vinden.

Zie Wolfram | Alpha

WvR
maandag 9 december 2013

©2001-2024 WisFaq