Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nulpunten

f(x)= x -2sin x
Hoe bereken je hier eigenlijk de nulpunten van?
0 = x -2sin x
... ?
(algebraisch)
(Ik weet enkel dat in het punt x=0 een nulpunt voorkomt)

Tibbe
3de graad ASO - zondag 8 december 2013

Antwoord

Dat gaat alleen numeriek. De vergelijking $\frac{\sin x}{x}=\frac12$ heeft geen mooie oplossing in formulevorm.

Zie wolfram alpha

kphart
zondag 8 december 2013

©2001-2024 WisFaq