\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 71601 Re: Re: Vereenvoudigen oefeningen grondformule Klopt, heb dan ook een foutje overgeschreven .Voor de eerste cosinus moest er 2 staan dus a+2b-b en dat dan vereenvoudigen. Anke 2de graad ASO - zondag 8 december 2013 Antwoord Dan krijg je $a+2b-b=a+b$. Voor de originele uitdrukking krijg je dan:$\sin ^4 x + \cos ^2 x$Je kunt nu met de verdubbelingsformules proberen er een mooie uitdrukking van te maken.$\cos 2a = \left\{ \begin{array}{l} 2\cos ^2 a - 1 \Rightarrow \cos ^2 a = \frac{1}{2}\cos 2a + \frac{1}{2} \\ 1 - 2\sin ^2 a \Rightarrow \sin ^2 a = - \frac{1}{2}\cos 2a + \frac{1}{2} \\ \cos ^2 a - \sin ^2 a \\ \end{array} \right.$Je kunt dan sin2x en cos2x omschrijven naar uitdrukkingen met dubbele hoeken.$\begin{array}{l} \sin ^4 x + \cos ^2 x = \\ \left( { - \frac{1}{2}\cos 2x + \frac{1}{2}} \right)^2 + \frac{1}{2}\cos 2x + \frac{1}{2} = \\ \frac{1}{4}\cos ^2 2x - \frac{1}{2}\cos 2x + \frac{1}{4} + \frac{1}{2}\cos 2x + \frac{1}{2} = \\ \frac{1}{4}\cos ^2 2x + \frac{3}{4} = \\ \frac{1}{4}\left( {\frac{1}{2}\cos 4x + \frac{1}{2}} \right) + \frac{3}{4} = \\ \frac{1}{8}\cos 4x + \frac{1}{8} + \frac{3}{4} = \\ \frac{1}{8}\cos 4x + \frac{7}{8} \\ \end{array}$Dat is mooi wel... WvR zondag 8 december 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Klopt, heb dan ook een foutje overgeschreven .Voor de eerste cosinus moest er 2 staan dus a+2b-b en dat dan vereenvoudigen. Anke 2de graad ASO - zondag 8 december 2013
Anke 2de graad ASO - zondag 8 december 2013
Dan krijg je $a+2b-b=a+b$. Voor de originele uitdrukking krijg je dan:$\sin ^4 x + \cos ^2 x$Je kunt nu met de verdubbelingsformules proberen er een mooie uitdrukking van te maken.$\cos 2a = \left\{ \begin{array}{l} 2\cos ^2 a - 1 \Rightarrow \cos ^2 a = \frac{1}{2}\cos 2a + \frac{1}{2} \\ 1 - 2\sin ^2 a \Rightarrow \sin ^2 a = - \frac{1}{2}\cos 2a + \frac{1}{2} \\ \cos ^2 a - \sin ^2 a \\ \end{array} \right.$Je kunt dan sin2x en cos2x omschrijven naar uitdrukkingen met dubbele hoeken.$\begin{array}{l} \sin ^4 x + \cos ^2 x = \\ \left( { - \frac{1}{2}\cos 2x + \frac{1}{2}} \right)^2 + \frac{1}{2}\cos 2x + \frac{1}{2} = \\ \frac{1}{4}\cos ^2 2x - \frac{1}{2}\cos 2x + \frac{1}{4} + \frac{1}{2}\cos 2x + \frac{1}{2} = \\ \frac{1}{4}\cos ^2 2x + \frac{3}{4} = \\ \frac{1}{4}\left( {\frac{1}{2}\cos 4x + \frac{1}{2}} \right) + \frac{3}{4} = \\ \frac{1}{8}\cos 4x + \frac{1}{8} + \frac{3}{4} = \\ \frac{1}{8}\cos 4x + \frac{7}{8} \\ \end{array}$Dat is mooi wel... WvR zondag 8 december 2013
WvR zondag 8 december 2013
©2001-2024 WisFaq