Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omzet terugrekenen bij gegeven rendement

Goedemorgen, stel volgende situatie voor:
omzet = 400, kosten = 390, belasting 20%=2, rendement =8
Deze getallen kloppen. 400-390=10 10·20%=8 10-8=2 2=400·2%
Dit gegeven moet ik terugrekenen met gegeven kosten, de rest is onbekend.
De formule wordt dan volgens mij:
(x-390) - ((x-390)-·0,2) = 0,02x
Hoe schrijf ik deze formule verder uit, zodat uit het antwoord de omzet van 400 komt?

vd Ber
Iets anders - vrijdag 6 december 2013

Antwoord

Hallo,

Ik neem aan dat het belastingtarief (20%) wel een vaststaand gegeven is. Dan is de formule als volgt uit te werken:

(x-390) - 0,2·(x-390) = 0,02x
x -390 -0,2x +0,2·390 = 0,02x
0,8x -390 +78 = 0,02x
0,8x -312 = 0,02x
0,8x -0,02x = 312
0,78x = 312
x = 312/0,78
x = 400

Was dit de bedoeling?

GHvD
vrijdag 6 december 2013

©2001-2024 WisFaq