Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinusregel

Van driehoek KLM is hoek K=32° hoek L=110° en LM=6
Bereken KM in 1 decimaal nauwkeurig.
(m.b.v de sinusregel)
a/sin(alpha)= b/sin(beta)= c/sin(gamma)
Ik snap niet hoe ik dit moet doen.
Alvast bedankt

Thomas
Student hbo - donderdag 5 december 2013

Antwoord

q71578img1.gif

Je kent 3 hoeken en 1 zijde. Eerst maar 's invullen:

$
\Large\frac{6}{{\sin 32^\circ }} = \frac{{KM}}{{\sin 110^\circ }} = \frac{{KL}}{{\sin {\rm{38}}^\circ }}
$

...en dan zal het wel lukken?

WvR
donderdag 5 december 2013

©2001-2024 WisFaq