Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Met differentieren de maximale oppervlakte berekenen

Gegeven is de oppervlakte van een driehoek:
A(p)=1/2p·√(1024-p2)
Wat is de maximale oppervlakte?

Je moet dan A'(p)=0 oplossen.
Ik heb gebruik gemaakt van de productregel en de kettingregel voor de wortelfunctie.
A'(p)=1/2p·(-p/√1024-p2)+1/2√1024-p2=0
Het antwoord in het antwoordenboek (waar het niet is uitgewerkt) is 256 maar ik kom op √512. Wie of wat zit fout?

Connie
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 5 december 2013

Antwoord

Je bent nog niet klaar.
Je hebt nu A'(p)=0 opgelost en vindt p=√512.
Maar je moest het minimum van A(p) vinden.
Dus je moet die √512 nog in de formule van A(p) invullen.

hk
donderdag 5 december 2013

©2001-2024 WisFaq