Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen goniometrie

hi wisfaq
ik heb een vraag los op door een berekening
4sin(0,3x)=0,2x+5
mijn oplossing
links en rechts delen door 4
sin(0,3x)=0,05x+1,25
ok ik zit met de 0,05x aan de rechterkant
zonder de 0,05x kan ik het wel oplossen
dus kunnen jullie me een aanwijzing geven hoe ik het moet doen
bedankt sharon

sharon
Student hbo - zaterdag 30 november 2013

Antwoord

Hieronder zie je de grafieken getekend van f(x)=4sin(0.3x) en van g(x)=0.2x+5
q71539img1.gif
Er zijn dus drie snijpunten.
Deze kun je niet algebraisch vinden, dat kan alleen numeriek.
Dus b.v. met een grafische rekenmachine.

hk
zaterdag 30 november 2013

©2001-2024 WisFaq