Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rente

ik heb een vraag het gaat over rekenen.

het gezin Braila bestaat uit vader, moeder en dochter. alle drie hebben ze een eigen bankrekening. met z'n drieλn mogen ze €2500 belastingvrij sparen. als het meer is moeten ze er belasting over betalen.

vader heeft €1200 bij de LU-bank tegen 4% =...deel
moeder heeft €23.000 bij de florijn-bank tegen 10% =...deel
dochter heeft €1600 bij de HB bank tegen 8 een derde=...deel

vader krijgt €... rente
moeder krijgt €... rente
dochter krijgt €... rente
totaal €... rente voor de familie Braila

saja
Iets anders - donderdag 28 november 2013

Antwoord

Hallo Saja,

4% betekent: 4/100 deel. Vader krijgt dus 4/100 x 1200 = 48 Euro rente.

Moeder krijgt 10/100 x 23000 Euro rente, enz.

Lukt het hiermee?

GHvD
vrijdag 29 november 2013

©2001-2024 WisFaq