\require{AMSmath} Exponentiële functies Ik moet volgende oefeningen oplossen naar x.OEFENING 152(2-3x)=125√554-6x=53 x 51/24-6x=3+ 1/2-6x=7/2 -4-6x=-1/4x=-1/4 x -1/6x=1/24OEFENING 21/(52x) = 125^(2+x)(5)^(-2x) = (53)2+x-2x = 3(2+x)-2x=6+3x-2x-3x=6-5x=6x=-6/5OEFENING 3((2x)+3) / ((2x+1)-15) = 11(2x)+3 = 11((2x+1)-15)(2x) = 22x+1 - 1652x = 2x+1 . 11 - 165?? Tim B. 3de graad ASO - dinsdag 26 november 2013 Antwoord Hoi Tim,Ik geloof dat het je gaat om de derde oefening toch?Eens kijken$\begin{array}{l} \frac{{2^x + 3}}{{2^{x + 1} - 15}} = 11 \\ 2^x + 3 = 11(2^{x + 1} ) - 165 \\ 2^x + 3 = 11.2(2^x ) - 165 \\ 2^x + 3 = 22(2^x ) - 165 \\ - 21.2^x = - 168 \Rightarrow 2^x = 8 \to x = 3 \\ \end{array}$In je derde regel verdween het grondtal 2 en kreeg 22 ineens een exponent.Bedenk 2x+1 = 2.2xps, kijk ook nog eens naar oefening 1. x=1/12mvg DvL DvL dinsdag 26 november 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet volgende oefeningen oplossen naar x.OEFENING 152(2-3x)=125√554-6x=53 x 51/24-6x=3+ 1/2-6x=7/2 -4-6x=-1/4x=-1/4 x -1/6x=1/24OEFENING 21/(52x) = 125^(2+x)(5)^(-2x) = (53)2+x-2x = 3(2+x)-2x=6+3x-2x-3x=6-5x=6x=-6/5OEFENING 3((2x)+3) / ((2x+1)-15) = 11(2x)+3 = 11((2x+1)-15)(2x) = 22x+1 - 1652x = 2x+1 . 11 - 165?? Tim B. 3de graad ASO - dinsdag 26 november 2013
Tim B. 3de graad ASO - dinsdag 26 november 2013
Hoi Tim,Ik geloof dat het je gaat om de derde oefening toch?Eens kijken$\begin{array}{l} \frac{{2^x + 3}}{{2^{x + 1} - 15}} = 11 \\ 2^x + 3 = 11(2^{x + 1} ) - 165 \\ 2^x + 3 = 11.2(2^x ) - 165 \\ 2^x + 3 = 22(2^x ) - 165 \\ - 21.2^x = - 168 \Rightarrow 2^x = 8 \to x = 3 \\ \end{array}$In je derde regel verdween het grondtal 2 en kreeg 22 ineens een exponent.Bedenk 2x+1 = 2.2xps, kijk ook nog eens naar oefening 1. x=1/12mvg DvL DvL dinsdag 26 november 2013
DvL dinsdag 26 november 2013
©2001-2024 WisFaq