\require{AMSmath} Integraal bepalen integraal van : (dx)/(x^2 + 2*x +2)*(x^2 + 2*x +5) hier kom ik iets anders uit dan in mijn handboek zou iemand mij kunnen helpen ? alvast bedankt benjam 3de graad ASO - zondag 2 februari 2003 Antwoord = (1/3)dx [1/(x^2+2x+2)-1/(x^2+2x+5)]= stel (y-1=x) (1/3)dy [1/(y2-2y+1+2y-2+2) - 1/(y2-2y+1+2y-2+5)]= (1/3)dy [1/(y2+1) - 1/(y2+4)] primitieve wordt: 1/3 arctan y + 1/6 arctan (y/2) + C is dus 1/3 arctan (x+1) + 1/6 arctan ((x+1)/2) + C Met vriendelijke groet, jadex zondag 2 februari 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
integraal van : (dx)/(x^2 + 2*x +2)*(x^2 + 2*x +5) hier kom ik iets anders uit dan in mijn handboek zou iemand mij kunnen helpen ? alvast bedankt benjam 3de graad ASO - zondag 2 februari 2003
benjam 3de graad ASO - zondag 2 februari 2003
= (1/3)dx [1/(x^2+2x+2)-1/(x^2+2x+5)]= stel (y-1=x) (1/3)dy [1/(y2-2y+1+2y-2+2) - 1/(y2-2y+1+2y-2+5)]= (1/3)dy [1/(y2+1) - 1/(y2+4)] primitieve wordt: 1/3 arctan y + 1/6 arctan (y/2) + C is dus 1/3 arctan (x+1) + 1/6 arctan ((x+1)/2) + C Met vriendelijke groet, jadex zondag 2 februari 2003
jadex zondag 2 februari 2003
©2001-2024 WisFaq