\require{AMSmath} Inverse functies ik snap niet hoe ik de volgende sommen moet uitwerken.de vraag is: druk x uit als functie van y:1) y= (x+6)/(x+1)ik kwam niet veel verder dan het om te schrijven tot:y(x+1)=x+62) y= (x3+10)/(9x3+3)Alvast bedankt Thomas Student hbo - zondag 24 november 2013 Antwoord Dat kan...$y(x+1)=x+6$$xy+y=x+6$$xy-x=6-y$$x(y-1)=6-y$$x=\large\frac{6-y}{y-1}$De tweede gaat precies zo... WvR zondag 24 november 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik snap niet hoe ik de volgende sommen moet uitwerken.de vraag is: druk x uit als functie van y:1) y= (x+6)/(x+1)ik kwam niet veel verder dan het om te schrijven tot:y(x+1)=x+62) y= (x3+10)/(9x3+3)Alvast bedankt Thomas Student hbo - zondag 24 november 2013
Thomas Student hbo - zondag 24 november 2013
Dat kan...$y(x+1)=x+6$$xy+y=x+6$$xy-x=6-y$$x(y-1)=6-y$$x=\large\frac{6-y}{y-1}$De tweede gaat precies zo... WvR zondag 24 november 2013
WvR zondag 24 november 2013
©2001-2024 WisFaq