Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Procenten

Ik heb een overzicht van 7 complexen, deze zijn onderverdeeld in woningen, dus bv. complex 91 bevat 72 woningen, complex 140 bevat 320 woningen. In totaal gaat het om 8 complexen.
Complex 91 72 woningen uren: 16,75
Complex 140 320 woningen uren: 63,50
Complex 190 72 woningen uren: 18,00
Complex 191 44 woningen uren: 16,50
Complex 310 256 woningen uren: 50,50
Complex 330 172 woningen uren: 48,25
Complex 361 47 woningen uren: 28,25
Totaal: 938
Andere cpl 4200 woningen uren: 28,25

In complex 91 heb ik 16,75 uur en in complex 140 heb ik 63,5 uur gewerkt.
Alle zeven complexen samen bevatten 938 woningen.

Wat ik snap dat complex 91 = 7,68% tov de andere complexen is, want (72/938)·100 =7,68%
Ik snap ook dat complex 140 = 34,12% tov de andere complexen is, want (320/938)·100 = 34,12%
En zo verder tot 100% is verdeeld.

Wat ik niet snap is: Hoeveel tijd per woning is dat? En wat zijn dan de percentages tov van de andere complexen?

Ik ben aan het rekenen geweest, maar ik kom steeds op andere (verkeerde) percentages uit!

Ik dacht zo: (16,75/72)·100 = 10,38% voor complex 91 en (63,5/320)·100 = 8,85% enz. tot 100% bereikt is.
En wat is het percentage van de 'Andere complexen' tov de andere 7 complexen als het totaal 100% bedraagt

Ik ben al een week aan het rekenen in Excel, maar ik kom er geheel niet uit!

Kunt u mij (voor een deel) op weg helpen?

Mvg,

Toon

Toon b
Iets anders - zaterdag 23 november 2013

Antwoord

Ik zou denken dat je het percentage uren moet nemen van het totaal aantal uren. Je krijgt dat zoiets als:

q71488img1.gif

Maar helemaal duidelijk wat je nu precies wilt berekenen vind ik het niet.

Ik begrijp 'Andere cpl 4200 woningen uren: 28,25' niet helemaal... klopt die 28,25 wel of is dat toevallig hetzelfde als die daar boven staat?

Wat wil je precies berekenen?

WvR
zondag 24 november 2013

 Re: Procenten 

©2001-2024 WisFaq