\require{AMSmath} Breuken en procenten Hoe moet ik breuken omzetten in procenten en hoe moet ik procenten omzetten in breuken? Hoe doe ik dit dan met een oneven getal? Jake Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 november 2013 Antwoord Procenten omzetten in een breuk kan je doen door te bedenken dat 'procent' hetzelfde betekent als 'per honderd'.25%=$\large\frac{25}{100}$12%=$\large\frac{12}{100}$110%=$\large\frac{110}{100}$De breuk kan je dan eventueel nog vereenvoudigen.Om van breuken procenten te maken kan je de breuken schrijven als een decimale breuk en dat vermenigvuldigen met 100.$\large\frac{2}{5}$=0,4. Dat is dan 40%$\large\frac{3}{8}$=0,375. Dat is dan 37,5%$\large\frac{1}{3}$=0,333333... Dat is dan 33,333...%$\large\frac{9}{7}$=1,285714285... Dat is dan 128,56142...%Helpt dat? WvR woensdag 20 november 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe moet ik breuken omzetten in procenten en hoe moet ik procenten omzetten in breuken? Hoe doe ik dit dan met een oneven getal? Jake Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 november 2013
Jake Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 november 2013
Procenten omzetten in een breuk kan je doen door te bedenken dat 'procent' hetzelfde betekent als 'per honderd'.25%=$\large\frac{25}{100}$12%=$\large\frac{12}{100}$110%=$\large\frac{110}{100}$De breuk kan je dan eventueel nog vereenvoudigen.Om van breuken procenten te maken kan je de breuken schrijven als een decimale breuk en dat vermenigvuldigen met 100.$\large\frac{2}{5}$=0,4. Dat is dan 40%$\large\frac{3}{8}$=0,375. Dat is dan 37,5%$\large\frac{1}{3}$=0,333333... Dat is dan 33,333...%$\large\frac{9}{7}$=1,285714285... Dat is dan 128,56142...%Helpt dat? WvR woensdag 20 november 2013
WvR woensdag 20 november 2013
©2001-2024 WisFaq