Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normale verdeling

Van een normale verdeling is gemiddelde = 2830. De mediaan van de waarnemingsgetallen die groter zijn dan 2910 is 2923. Uit deze gegevens volgt dat de standaardafwijking sigma in gehelen nauwkeurig 44 is. Bereken sigma in twee decimalen nauwkeurig. Als ik de GR gebruik hoe kan ik weten welk WINDOW ik moet nemen.

yalda
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 19 november 2013

Antwoord

Gebruik Xmin=42 en Xmax=46. Je weet immers al dat s44. Gebruik vervolgens ZOOMfit om de grafieken mooi in beeld te krijgen.

q71453img1.gif

Zou dat lukken?

WvR
dinsdag 19 november 2013

©2001-2024 WisFaq